search

Anunt ONRC referitor la depunerea anuala a declaratiei privind beneficiarii reali

ONRC (Oficiul National al Registrului Comertului) a publicat pe site o informare referitoare la depunerea anuala a declaratiei privind beneficiarii reali.


Ca urmare a modificarii Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin Legea nr. 315/2021:
 
  • persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului NU mai au obligatia depunerii anuale a  declaratiei privind beneficiarii reali*;
     
  • au obligatia depunerii anuale a declaratiei privind beneficiarii reali, DOAR persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului care au in structura actionariatului entitati inmatriculate/inregistrate si/sau care au sediul fiscal in jurisdictii necooperante din punct de vedere fiscal si/sau in jurisdictii cu grad inalt de risc de spalare a banilor si/sau finantare a terorismului si/sau in jurisdictii aflate sub monitorizarea organismelor internationale relevante pentru risc de spalare a banilor/finantare a terorismului*.
Potrivit art. 56 alin. (8) din Legea nr. 129/2019, modificata si completata prin Legea nr. 315/2021, Oficiul asigura publicarea pe pagina sa de internet a listelor actualizate ale jurisdictiilor prevazute la alin. (13), elaborate de organismele internationale abilitate - http://www.onpcsb.ro/link-uri-utile-onpcsb.
 
* Conform art. 56 alin. (1) si alin. (13) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, modificata si completata prin Legea nr. 315/2021.


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice